Gdje kupiti

Proizvodi su dostupni u online trgovini Vitashop.hr i u većim Interspar trgovinama.

Bakterije i virusi

Bakterije i virusi


Saznajte korisne informacije o tim sitnim neprijateljima koji se kriju u vašem domu i o tome kako ih pobijediti. Bakterije i virusi su posvuda i ako ih nemate pod kontrolom mogu izazvati infekcije. Saznajte više o najčešćim mikrobima u kućanstvu i o tome kako možete zaštititi svoju obitelj i svoj dom od njihovog štetnog utjecaja.

Bakterije i virusi

Što je virus?

Viruse često nazivaju skrivenim neprijateljima - što je potpuno razumljivo. Riječ je mikroskopskim česticama, puno manjim od bakterija, koji mogu uzrokovati cijeli niz čestih bolesti kao što su gripa, vodene kozice i prehlada.

Za razliku od bakterija, ne postoje virusi koji su „dobri“ - svi su oni prilično nezgodni, napadaju stanice domaćina, bilo da je u pitanju biljka, životinja ili čovjek, a sve kako bi se razmnožili i razvili. Jednom kad virus preuzme dominaciju, može se reproducirati i na taj način proširiti po svim stanicama organizma.

Što su bakterije?

Nisu sve bakterije neprijatelji. Zapravo, neke od njih su nam saveznici. Većina njih, kao npr. Laktobacillus i bifidobacterium, zaista su korisne i žive u našem tijelu održavajući njegove normalne funkcije i brinući se, na primjer, za probavu i zdravlje probavnih organa. Zapravo, većina ljudi u svom tijelu ima više bakterija nego vlastitih ljudskih stanica.

Neke bakterije, međutim, nisu dobre za nas jer nas čine bolesnima. Budući da bakterije ne možemo uočiti na površinama unutar doma (veličina im odgovara jednoj tisućinki milimetra), bile one prijateljski ili neprijateljski nastrojene, važno je redovno provoditi dezinfekciju.

Bakterije i virusi

DOKAZANO JE DA ZOFLORA UBIJA VIRUS COVID-19! SAZNAJTE VIŠE

Datum zadnje izmjene: lipanj 2022.